مواد لازم برای تهیه ترشی شانی: 2-2.7 کیلوگرم انگور شاهانی یک کیلوگرم سرکه قرمز یک لیتر شکر 1 لیوان 2-3 برگ بو طرز تهیه ترشی شانی: ابتدا انگور را بشویید، می توانید خوشه ها را جدا کنید، نمی توانید آنها را حذف کنید. به نظر من بهتره از هم جدا نشه بعد بذارید آبکش بشه و بعد داخل لیوان بریزید و سرکه رو با شکر مخلوط کنید تا شکر حل بشه و بعد روی انگورها بریزید.ورقه مو را روی انگور بگذارید، درب شیشه را ببندید، آن را به مدت یک ماه در یک مکان تاریک خنک بگذارید و ماریناد آماده است.نکاتی برای تهیه ترشی انگور شانی: آب و سرکه باید یکسان باشد و اندازه آن به گونه ای باشد که انگور در مایع غوطه ور شود.بعضی افراد به جای شکر از شکر یا شکر و یا حتی عسل استفاده می کنند اما کیفیت شکر. بهتر است. برخی برای این ترشی از هیچ شیرینی استفاده نمی کنند، اما با نبات یا شیرین کننده های دیگر طعم شانی شیرین و ترش می شود، برخی فقط از سرکه استفاده می کنند. اینجوری خوشمزه میشه ولی گلو میسوزه. .