ادویه و چاشنی قورمه سبزی
قورمه سبزی از جمله غذاهای اصیل و مخصوص ایرانی هست که به عنوان سمبل ملی ذائقهی ایرانی شناخته میشود. اگر بخواهید مزه قورمه سبزی شما منحصر به فرو و خاص باشد، باید از ادویه های گوناگونی استفاده کنید که هر کدام عطر و طعم ویژه ای به قرمه سبزی شما می دهد. در ادامه به معرفی ادویه قورمه سبزی و طرز تهیه تهیه آن میپردازیم.
ترکیبات ادویه مخصوص قورمه سبزی
همانگونه که احیانا می دانید هر نقطه از کشور ما قورمه سبزی را به صورت مختلفی درست میکنند که سبب فرق طعم و مزه آن میشود. شما با توجه به سلیقه خود میتوانید هر کدام از موارد این ادویه را کم و زیاد کرده تا به مزه دلخواه برسید. میزان ترشی، تلخی، شوری و شیرینی خورش شما با کم و زیاد کردن این موارد تنظیم می شود.
پودر غوره : ۲ قاشق غذا خوری
پودر گل محمدی: در صورت میلکردن مقدار کم
زردچوبه : ۱ قاشق غذا خوری
پودر فلفل سیاه :۱ قاشق غذا خوری
پودر رازیانه : ۱ قاشق غذا خوری
تره خشک : ۲ قاشق غذا خوری
گشنیز خشک : ۲ قاشق غذا خوری
شنبلیله خشک : ۱ قاشق غذا خوری
اسفناج خشک : ۲ قاشق غذا خوری
جعفری خشک : ۲ قاشق غذا خوری
ادویه و چاشنی قورمه سبزی
طرز تهیه ادویه قورمه سبزی
در ابتدا باید سبزیهای گفته شده را تهیه کنید و پس از آبکشیدن و پاک کردن آنها را روی یک پارچه پهن کنید تا خشک شوند. چنانچه سبزیها را قدری خرد کنید سرعت خشک شدن آنها بالاتر می رود. باید آنها را در سایه و به دور از نور خورشید خشک کنید تا سیاه نشوند.
روش دوم این هست که سبزی خشک آماده تهیه کنید و در ادویه خود به کار ببرید، ولی استفاده از سبزی تازه هم سبب مزه بهتر شده و کیفیت ادویه شما را بالا میبرد. این سبزیها را در هاون ریخته و به خوبی بکوبید و مخلوط کنید تا قدری نرم شوند. سپس سبزیها را در دستگاه آسیاب ریخته و مخلوط کنید تا یکدست شوند. در نهایت دیگر ادویهها را افزایش کنید. این ادویه را میتوانید تا دو سال در جای خشک و خنک نگهداری و استفاده کنید.
بهترین ادویه و سبزی مخصوص قورمه سبزی
مقدار ادویه و چاشنی قرمه سبزی چقدر باید باشد؟
میزان ادویه و چاشنی استفاده شده در قورمه سبزی کاملا به ذائقه افراد بستگی دارد، ولی بهتر هست مقدار چاشنی و ادویه زیاد نباشد چون سبب دگرگونی طعم و رنگ خورش می شود. اغلب اندازه چاشنی ها معادل یک قاشق غذاخوری و ادویه ها معادل یک قاشق مرباخوری هست.
خوشمزه ترین ادویه و سبزی مخصوص قورمه سبزی
دوران افزایش کردن ادویه قورمه سبزی
برای استفاده از این چاشنی، باید بگذاریم که قورمه سبزی به طور کامل جا بیفتد، آنگاه چاشنی را افزایش کنیم. پس از افزایش کردن این چاشنی باید بگذاریم، خورش دستکم به مدت ۳۰ لحظه دیگر روی حرارت بماند تا مزه چاشنی را جذب کند.
یکی از مهمترین نکات در پخت قورمه سبزی، استفاده از سبزیجات تازه با اندازه های مشخص هست. برای تهیه قورمه سبزی باید سبزی به خوبی داغکردن داده شود، تمرکزفکر کنید که داغکردن دادن بیش از اندازه سبزی سبب دگرگونی طعم تلخ شدن آن می شود.